Maud i Skoby

Maud i Skoby

Om bloggen

Jag tycker om bilder och jag tycker om att skriva. Så varför inte ha en blogg? Här kommer jag att skriva om och visa bilder av arbetet med min keramik, om gården, om mitt liv och om mina drömmar.

Öregrund

ResorPosted by Maud Andersson Mon, July 27, 2015 20:41:07
Förra veckan tillbringade jag några dagar i Öregrund. Jag är med i hantverkskooperativet "Hantverket i Öregrund". Vi har en jättefin butik på Strandgatan 8.
Eftersom jag själv bor långt från vatten känns det extra lyxigt att kunna se vatten så fort man tittar ut genom fönstret. Och väljer man att gå ut och gå lite ser man fullt av fina gamla hus.
Öregrunds hembygdsförening har varit väldigt flitiga och satt upp information om husen på många ställen. Sånt tycker jag är intressant att läsa. Som att vara ute på ett stort museum.
Societetshuset. Byggt 1893.


Norrbergs gård från 1829.
Sjövillan byggd 1888.
En kväll gick jag till "Strandnära" för att lyssna på lite musik. Ett mysigt litet ställe där man också kan få sig något gott att äta. Öregrund sent på kvällen på vägen hem blir sista bilden. Passa på att besöka den lilla vackra stad om du får chansen. Och glöm inte att titta in hos oss på Hanverket i Öregrund.