Maud i Skoby

Maud i Skoby

Om bloggen

Jag tycker om bilder och jag tycker om att skriva. Så varför inte ha en blogg? Här kommer jag att skriva om och visa bilder av arbetet med min keramik, om gården, om mitt liv och om mina drömmar.

Sköna maj

VårPosted by Maud Andersson Mon, May 18, 2015 11:52:37


Maj månad är ack så vacker, men o så fullbokad.
Det blir samma sak varje år. Liksom december ska allt hända på en och samma månad. Vernissage, utvecklingssamtal, möten, beställningar, avslutningar, skolarbeten, sommarplanering...
Man hinner inte alltid med, och framför allt hinner man inte riktigt njuta av skönheten med alla blommande fruktträd och den omfamnande grönskan.
Min största väckarklocka på att jag har lite väl mycket i huvudet är när jag står på en tom parkeringsplats och undrar var alla andra som ska på mötet är. "Eller...vänta nu...var det inte idag?" Det har inte hänt i år. Ännu.
Ett år hade jag bokslutet för företagets bokföring kvar i maj. Jag hade ont i magen hela månaden. Nu har jag lärt mig att det är väldigt skönt att ha den färdig så fort som möjligt.

Vad gör du för att inte maj-stressen ska ta över? Några riktigt bra knep?Har ni märkt att våren är här?

VårPosted by Maud Andersson Wed, March 25, 2015 10:06:53

Nu är det en sån där skir ljusgrön ton på åkern nedanför verkstan. Jag gillar verkligen färgerna som är nu, på den tidiga våren. Gick ut en liten prommenad i ett vårigt soligt väder.


Såg tussilago för första gången i år, men den har nog funnits därute ett tag redan.


Här är bakom verkstan, där grannarna Sigge och Mackan är i sin vinterhage. Senare i vår görs en ny hage på ett annat ställe på gården. Sista bilden nedan lade jag upp på Instagram också (@maudiskoby) och kallade bilden "Friends". Och visst syns det att de är vänner?