Maud i Skoby

Maud i Skoby

Om bloggen

Jag tycker om bilder och jag tycker om att skriva. Så varför inte ha en blogg? Här kommer jag att skriva om och visa bilder av arbetet med min keramik, om gården, om mitt liv och om mina drömmar.

Glöggmingelkväll

Skoby KrukmakeriPosted by Maud Andersson Mon, December 14, 2015 10:51:04

Mycket har hänt sen sist, och nu är det redan jul snart. Men först blir det Glöggmingelkväll på Skoby Krukmakeri. Jag hoppas att riktigt många vill komma och dricka glögg med mig på fredag kväll. Kom du också!


Febril aktivitet råder på krukmakeriet in i det sista. Dekorationer ska göras, marknader ska genomföras, ugnar ska brännas, beställningar ska blir färdiga... Det är mycket att göra men det är också väldigt, väldigt kul.


Här en bild från Designjulmarknaden i Marabouparken, Sundbyberg.
Vi se på fredag!

Pågående arbete

Skoby KrukmakeriPosted by Maud Andersson Fri, February 27, 2015 08:12:04
Arbetet i verkstan just nu är unika föremål inför en utställning. Jag älskar att jobba med formen och skapa nya former på ett föremål. Det kan varieras i det oändliga. Sen blir det putsning och dekor. Långsamt växer de fram. Ute är nästan ingen snö kvar. Ett sportlov utan pulkaåkning. Hur är din dag?

Ett första besök i verkstan.

Skoby KrukmakeriPosted by Maud Andersson Thu, February 19, 2015 11:32:04
Kommer man hit vintertid är chansen stor att man dessutom får träffa några av krukmakeriets närmaste grannar. Här är det Sigge, en av de två hästarna som har sin vintehage vid verkstan.Det är en rymlig verkstad med fem drejskivor. Hit kommer både barn och vuxna. Det är ger väldigt mycket för mig att se hur glada de blir av att få pröva på att jobba med leran. Efter ett sådant här tillfälle går jag hem med ett leende på läpparna. Har du provat på att dreja någon gång?